Slavnostní závěr Mezinárodního folklorního festivalu Pod Zvičinou 2016


19.6.2016 | 09:00 | Lázně Bělohrad

Ilustrační obrázekZávěrečný den festivalu tradičně začíná mší v kostele Všech svatých v Lázních Bělohradě za účasti krojovaných folklorních souborů.

 

 

 

Oblíbenou částí dne je roztančené náměstí, kdy se každý z přihlížejících dostane do těsné blízkosti všech vystupujících souborů. Náměstí rozkvete pestrobarevnými kroji, celé se rozezpívá a roztančí. Všechny soubory se krátce předvedou. Odpoledne Vás krojovaný prvůvod dovede lázeňskou ulicí, přes náměstí až do zámeckého parku, kde celý pětidenní maraton folkloru vyvrcholí závěrečným galaprogramem.

 

Program


9:00 - Mše svatá
Kostel Všech svatých v Lázních Bělohradě

Při mši zazpívají krojované soubory.


10:15 - Roztančené náměstí
náměstí K. V. Raise, Lázně Bělohrad

Na náměstí se na třech stanovištích –před Českou spořitelnou, před Vinárnou a před cukrárnou – se vám v krátké ukázce představí všechny soubory, které se účastní našeho festivalu.


13:00 - Krojovaný průvod městem 

Průvod vyjde od rezortu Tree of Life a projde po silnici do zámeckého parku, kam vás pozve na závěrečný program. Průvod ozvláštní středověcí šlechtici, zemané, poddaní, atd…


14:00 - Galaprogram
zámecký park 

V závěrečném, slavnostním pořadu uvidíte na jednom místě všechny soubory. V pořadu bude vyhlášena MISS festivalu a budou oceněny soubory, které vybral starosta a ředitelka festivalu. Budou vyhlášeni vítězové třech kategorií v polce rellye o pohár Jindřicha Rychtery. Součástí programu bude předání štafety Mírového běhu.

Vstupné: 50,- Kč


Více informací na http://podzvicinoufest.cz


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad