Setkání s Petrem Pýchou


4.10.2017 | 18:00 | Městská knihovna Lázně Bělohrad

Petr PýchaMěstská knihovna Lázně Bělohrad Vás srdečně zve na nejen literární setkání se scénáristou a autorem krátkých rozhlasových her Petrem Pýchou. Přijďte si do knihovny poslechnout úryvek z rozhlasové hry, dozvědět se něco více o tom, jak vzniká scénář a povyprávět o spolupráci s Jaroslavem Rudišem.

 

Petr Pýcha

Jeho první divadelní hra Republiku za koně a fotbal získala několik cen na přehlídkách nezávislého a amatérského divadla. V roce 2005 napsal s kamarádem z dětství Jaroslavem Rudišem Léto v Laponsku, hra obdržela tuzemskou divadelní cenu Cenu Alfréda Radoka a Cenu Českého rozhlasu 3 - Vltava. V tandemu s J. R. píše další hry, Strange Love, Salcburský guláš, Lidojedi. Jeho samostatná hra Benzína Dehtov (2013). Pro ČRo v letech 2014 - 2015 vytváří žánr krátkých rozhlasových her „drama loci" - Malá ryba, Víc než Paříž, Podletí (opět spolu s Jaroslavem Rudišem). Nyní - závěr roku 2016 - spolupracuje na filmových scénářích s režiséry Olmem Omerzu a Vladimírem Michálkem.

Narodil se v roce 1972 v Mostu. Vystudoval Pedagogickou fakultu v Hradci Králové. Učí na Gymnáziu Ivana Olbrachta v Semilech. Žije s ženou, třemi dětmi v Lomnici nad Popelkou, je místním zvoníkem a včelařem.

Tato událost probíhá v rámci akce Týden knihoven.

 


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad