Plástev - česká jazzová kapela


14.7.2017 | 19:00 | Kulturní sál lázní

PlástevČeská kapela Plástev působila na pražské jazzové scéně na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Nyní znovu obnovila svoji činnost a pravidelně koncertuje v pražských klubech. Pro své fanoušky natočila v roce 2014 album s názvem Světlo na začátku tunelu.

 


Skupinu Plástev tvoří od samého počátku pět členů. Na basklarinet hraje Eduard Kuhn, na flétnu Jiří Šilhán, za klavír usedá vedoucí celého uskupení Aleš Faix, kontrabas a baskytaru obstarává Jan Střížovský a bicí Ivo Kalvínský.

Typickým rysem kapely se již stal výrazný zvuk elektrifikovaného basklarinetu jmenovaného Eduarda Kuhna, který nyní ozvláštňuje skladby také výměnou nástroje za altsaxofon. Plástev hraje jednak jazzové standardy, větší pozornost je však třeba upřít na autorský repertoár kapely, na kterém již dříve pracovali všichni původní členové.

Instrumentální skladby vycházejí převážně z jazzu, ale můžeme v nich slyšet jistý vliv jazzrocku i jazz fusion. Kapela si vyhrává nejen s kompozicemi, ale také s názvy skladeb. Jak již napovídá slovní hříčka i v názvu samotného alba, ve stejně nápaditém duchu se nesou i pojmenování jednotlivých písní.

Vstupné: 100 Kč


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad