Objevy zvukového portýra - 11. pokračování pořadu


29.10.2010 | 19:00 | Kulturní sál lázní

Objevy zvukového portýraMěstské kulturní středisko Lázně Bělohrad uvede v pátek 29.října 2010 v kulturním sále Anenských slatinných lázní od 19ti hodin jedenácté pokračování kulturního pořadu Objevy zvukového portýra, kde Vám zahraje kapela Náhlá změna a svérázný písničkář Petr Rimský.

 

 Náhlá změna

...je v současnosti kapela dvou mužů a jedné dámy - chcete-li trio, náhlými změnami prošlé a náhlé změny očekávající. Všichni dohromady pak hrají melodickou muziku na všech frontách folkových i jiných pódií. Repertoár tvoří vlastní tvorba z dílny ExNezmara Luboše Hrdličky a střípky přispívá i Petr Sejk. Růží mezi trny je zpěvačka Monika Vodičková - dáma folkem protřelá, jejíž příjmení (tehdy Klimentová) je spojeno se jmény kapel Minnesengři, nebo Nezmaři...

Petr Rimský

Petr Rímský je svérázný písničkář v jehož projevu se kromě folku mísí zejména prvky šansonu, jazzu a blues. Vynikající a nápaditý kytarista s jedinečným hráčským projevem. Petrův hluboký a podmanivý hlas je nezaměnitelný (snad pouze s hlasem jeho bratra herce Pavla Rímského známého z dabingu, rozhlasu, nebo z Vinohradského či dalších divadel). Petr Rímský zazářil ve druhé polovině 80. let v nejslavnějším období Porty navštěvované více než 30 tisíci diváků. Mezi tehdejší elitu písničkářských osobností se zařadil například písněmi "Blues o hvězdě" a "Křídla a kopyta", za něž obdržel autorské Porty (1986 a 1988), nebo písněmi "A ještě radši se vracím", "Šašek" a dalšími.


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad