Přijďte oslavit první jarní den do knihovny, a to přednáškou bývalého chemika Ing. Víta Syrového - Jak ve zdraví přežít dobu chemickou...
Naše doba může být nazývána věkem chemie, neboť tento obor pronikl téměř do všech oblastí. V důsledku toho je chemickými škodlivinami znečištěna nejen okolní příroda, ale i naše strava, nápoje a další prostředky denní péče. Kontaminanty se do stravy mohou dostat jednak v konvenčním zemědělství, v němž se užívají pesticidy a další chemické prostředky. Kromě toho se v potravinářském průmyslu k základním surovinám přidávají ještě tzv. éčka. Avšak chemické škodliviny se mohou vyskytovat i v běžně prodávaných kosmetických prostředcích. Lze se tudíž dnes chemikáliím vyhnout?
Na to vám odpoví bývalý chemik, jenž se stal jejím „odpůrcem". Přednášející sdělí, jak se vyhnout těmto zbytečným rizikům a napoví, které produkty ve vlastním zájmu nakupovat. Buď je možné orientovat se na bioprodukty, tj. ekologicky pěstované suroviny, jež by měly pocházet od nás či z okolních zemí a následně by měly být i vhodně zpracovány. Mimoto si mnozí sami přirozeným způsobem pěstují rozličné plodiny, což je v mnoha ohledech ještě přínosnější. V potravinářském průmyslu užívaným rizikovým éčkům a nevhodným ingrediencím v kosmetice se též můžete vyhnout - stačí bděle zkontrolovat jejich složení a nevhodné produkty nekupovat.
Vstupné 30 Kč