Fuchs Oil autocross Nová Paka, FIA Mistrovství Evropy v autokrosu


30.6.2018 | 09:30 | autokrosové závodiště Štikovská rokle

Autokros v Nové PaceVe dnech 30. června a 1. července se již po čtyřicáté uskuteční mezinárodní autokrosové závody zařazené do Mistrovství Evropy jezdců a Poháru národů.

 

 

Jedná se bezesporu o vrcholnou událost motoristického sportu v jičínském regionu. Pořadatelé z Autoklubu Nová Paka očekávají účast více jak sto dvaceti závodníků ze sedmnácti zemí Evropy. Na startu nebudou chybět ani domácí jezdci v čele s lužanským Václavem Fejfarem, čtyřnásobným Mistrem Evropy, který je letos po třech odjetých závodech v čele divize Touring Autocross. V kategorii Junior Buggy budou o co nejlepší umístění usilovat také jičínský Jakub Novotný a Filip Hartman z Chotče.

Už v pátek odpoledne projdou všichni jezdci se svými závodními speciály administrativní a technickou přejímkou. V sobotu od 9:30 začínají volné a od 11 měřené tréninky. V 15:45 odstartuje 1. série rozjížděk. Nedělní program zahájí už od 8:30 2. série rozjížděk. Následovat bude slavnostní představení jezdců. V 11:45 začne závěrečná, třetí série rozjížděk. Nejzajímavější část - semifinálové a finálové jízdy startují v půl třetí odpoledne. Pavel Vydra

Autor fotografie: Tomáš Němec

Více informací na webu www.autoklubnp.cz


  |   zpět


Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad