DEN ARCHITEKTURY - proces proměny


28.9.2024 | 13:00 | Lázně Bělohrad

ArchitekturaFestival architektury ve 100+ městech po celé České republice a na Slovensku. A mezi nimi i město Lázně Bělohrad.

 

 

 

PROGRAM

13 - 14:00 (další možnost prohlídky 16:00 a 18:00)

BĚLOHRADSKÁ SÝPKA - slavnostní otevření revitalizovaného objektu Bělohradské sýpky. Tato událost bude příležitostí nejen k prohlídce prostor, ale také k setkání u doprovodného kulturního programu a povídání o minulosti, současnosti a budoucnosti tohoto zrekonstruovaného barokního skvostu.

Průvodce: Libor Kindl

14 - 15:30

FRIČOVO MUZEUM 120 LET - Novorenesanční budova z roku 1904 je dílem architekta Otty Tílle a patří k architektonickým klenotům nejen města Lázně Bělohrad, ale celého regionu. V současné době je již 10 let uzavřené a proto město v rámci jeho výročí 120 let (100 let od dostavění další částí) usiluje o jeho znovuotevření.

Průvodce: Kateřina Pařízková, PhDr., Josef Klazar 

16 - 17:30

SOKOLOVNA - Sokolovna z roku 1930 je modernistickým dílem architekta Čeňka Musila, který v jičínském regionu postavil několik dalších významných staveb. Budova od počátku sloužila jako multifunkční zařízení a stejně je tomu dodnes. Jde o výraznou budovu s dolním podstavcem, zadní vícepatrovou částí s propsaným schodišťovým objemem a nárožní monumentální věží, jejíž vrchol zdobí socha sokola. Komentovaná prohlídka zavede do společenských a kulturních sálů, které již 100 let slouží veřejnosti.

Průvodce: Petr Farský, Kryštof Kučera 

 

 



Město Kultura a sport Úřad Menu město kultura a sport úřad město kultura a sport úřad
česky  english  german

pokročilé vyhledávání 
Lázně Bělohrad